perjantai 7. kesäkuuta 2019

Pieniä isoja juttuja arjessa

Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, on töissä tullut vietettyä tunti ja toinenkin viime aikoina. Iltaisin ja viikonloppuisinkin on välillä ollut töitä ja pääsiäinen hujahti kokonaan Strasbourgin ulkopuolella. Onneksi aikaa on riittänyt muuhunkin, tässä 10 asiaa, joita olen tehnyt vapaalla ollessani.

Olen ehtinyt muun muassa...

...viettää "vappua" hyvässä seurassa grillaten. Me mennään edustustolla Suomen kalenterin mukaan ja onneksi sekä Ranskassa että Suomessa 1.5. on vapaa, joten pääsin viettämään vapaapäivää muiden harjoittelijoiden kanssa. Keväällä Ranskassa on useampia vapaapäiviä, jotka Suomessa on ihan normaaleja työpäiviä, kuten helluntain jälkeinen maanantai. Toukokuun ensimmäisenä muuten aivan kaikki on kiinni Strasbourgissa, joitain yksittäisiä huoltoasemia lukuunottamatta, eikä julkinen liikenne kulje lainkaan.
...käydä useammissa läksiäisissä, niin kodeissa kuin keilahallissakin. Harjoittelijat ovat uusiutuva luonnonvara: keskiarvoisesti harjoittelu kestää ehkä neljä kuukautta, mutta jotkut ovat kuusi viikkoa, toiset kuusi kuukautta tai vielä kauemminkin....ihastella haikaroita Orangerien puistossa. Strasbourg on tunnettu haikaroistaan, joskaan en ensimmäisen viiden kuukauden aikana onnistunut näkemään yhtäkään, vaikka alkusyksystä niitä on varmasti ollut täällä. Mutta nyt tilanne on korjattu ja haikaroita bongailtu!...osallistua viikonlopun mittaiseen EU-parlamenttisimulaatioon ranskaksi. Se oli aivan järjettömän vaikeaa, ja laitoin monta kertaa poikaystävälle "tää on tyhmää" -viestejä, mutta olihan se nyt lopulta kuitenkin aika palkitsevaa! Kaiken lisäksi esitin simulaatiossa slovenialaista ENL-ryhmän MEP:iä, elikäs äärioikeistolaista nationalistia mulle melko tuntemattomasta valtiosta, joten rooli ei ollut helpoin mahdollinen.


...käydä pubivisassa pariin otteeseen. Kysymykset on aina ihan hirveän vaikeita, mutta toisella kerralla saatiin mukaamme ranskalainen, jonka avulla kiipesimme visan toiselle sijalle! Palkinnoksi saatiin kuohuviinipullo, kun voittajat saivat shampanjaa....pelata Mölkkyä. Wikipedia sanoo: "Ranskaan myydään nykyään yli puolet valmistuneista peleistä: vuonna 2013 noin satatuhatta kappaletta", mikä kuulostaa aika hassulta, mutta täällä on kansallinen Mölkky-seura ja turnauksiakin!

...ihmetellä parvekkeiden ja piha-aitojen kukkaloistoa.
...valittaa liian kylmästä ja liian kuumasta ilmasta. Täällä oli pitkään poikkeuksellisen huonot säät, lämpötila ehkä maksimissaan viidessätoista asteessa ja vettä tuli kaatamalla monena päivänä, mutta nyt viime aikoina lämpötila on kohonnut yli kolmeenkymmeneen asteeseen.

...tutustua lähitienoiden vegeruokatarjontaan. Sekä yksin että kavereiden kanssa. Vielä houkuttaisi käydä testaamassa ainakin kodin läheltä löytyvä Velicious....viettää Ruotsin kansallispäivää ja laulaa "kuorossa". Eilen vietettiin tosiaan Ruotsin kansallispäivää ja lupauduin jo muutama viikko sitten mukaan pieneen "kuoroon", joka on perinteenä kyseisessä juhlassa. Meillä oli yhdet harjoitukset edellisenä päivänä ja toiset juhlapäivänä, mikä oli aika vähän siihen nähden, etten varsinaisesti tuntenut lauluja etukäteen. Ruotsin kansallislaulun osasin onneksi ulkoa, mutta "Nu grönskar det i dalens famn", "Uti vår hage" ja "Sommarpsalm" olivat uusia tuttavuuksia. Onneksi pieni keikka meni kuitenkin ihan hyvin, eikä taivaaltakaan tullut vettä juhlan aikana, vaikka Ruotsin kansallispäivä toikin hellejakson jälkeen pohjoismaisemmat kelit kaupunkiin.Nyt edessä on sitten pitkä viikonloppu, sillä pidän yhden kerääntyneistä lomapäivistäni tuolloin "helluntainjälkeisenä maanantaina". Tässä on enää 3,5 viikkoa töitä jäljellä, ja kokouksia tulee olemaan paljon, minkä takia täytyy pitää huoli siitä, että kaikki lomapäivät tulevat käytetyiksi. Ajatuksenani oli lähteä Liechtensteiniin, mutta vatvottuani pitkään, kalliista matkalipuista ja majoituksista oli tullut vieläkin kalliimpia, joten se saa nyt jäädä johonkin toiseen kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti