perjantai 14. syyskuuta 2018

Ensimmäinen ulkomaanmatka

Tällä viikolla mä en ole tehnyt kauheasti. Ranskankurssi loppui eilen ja tänään oli infotilaisuus varsinaisten opintojen aloittamista ajatellen. Me saadaan pari ensimmäistä viikkoa käydä testaamassa kaikkia avoimia kursseja ja vasta sitten tehdään varsinaiset päätökset, että mitä aiotaan opiskella tällä lukukaudella. Mulla on toki lukujärjestys jo valmiina, mutta voi vielä olla, että käyn testaamassa jotain ja vastavuoroisesti jätän jonkun kurssin sitten pois.

Iltaohjelmana maanantaina oli Erasmus-verkoston järjestämä "kielikahvila", joka oli kyllä varsin sekava konsepti, koska paikalla oli järkyttävästi porukkaa ja tilat ahtaat. Suurin osa siirtyikin baarista pihan puolelle, sillä sisällä oli varmaan 40 astetta. Juttelin aika monien kanssa ja erityisesti muutaman saksalaisen, jotka puhuu tosi hyvää ranskaa. He kutsuivat mut tiistai-illaksi toiseen kielikahvilaan, mutta olin niin väsynyt, etten jaksanut lähteä, varsinkin kun kahvila on viikottainen tapahtuma. Keskiviikkoiltana kävin lenkillä juoksemassa Parc de l'Orangeriella, joka oli aivan täynnä ulkoilevia ihmisiä. Täällä on ollut tähän päivään asti tosi lämmintä ja niin myös tuona iltana.

Parc de l'Orangerie

Eilen kävelin kirpparille kaupungin toiselle puolelle ja löysin sieltä 7 eurolla peilin. Emmaüs-kirppis oli vähän nuhjuinen, mutta iso, sieltä varmasti tekisi löytöjä jos tarve olisi. Kirpparilla on siis kaikkea huonekaluista käyttötavaraan ja vaatteisiin, joten valikoimaa kyllä löytyy. Matkaa sinne tosiaan on yliopiston Esplanade-kampukselta yli viisi kilometriä, mutta mä en ole oikein löytänyt edullisempia second hand -kauppoja lähempää, vaikka niitä taitaa kyllä olla. Menomatkalla kävelin pitkän matkan Strasbourgissa virtaavan Ill-joen vartta ja näin myös useita viheralueita, jotka ovat täällä "urbaaneja luonnonpuistoja".


Ill-joen vartta.

Tänään perjantaina puolestaan päätin vähän extemporee lähteä Saksaan Kehlin kaupunkiin ostoksille, koska olin kuullut, että siellä on edullisempaa kuin täällä. Ja se oli kyllä totta, innostuin ostamaan kosmetiikkaa (mm. aurinkorasvan, koska viikonlopuksi on luvattu paljon aurinkoa ja ulkoilua) ja ruokaa. Erityisesti kasvisvaihtoehtojen määrä ruokakaupassa oli ihan mahtava: löysin esimerkiksi soijarouhetta, tofua ja auringonkukansiemeniä edullisesti.

D-ratikan päätepysäkki Kehlin juna-asemalla.

Vajaan 35 000 asukkaan Kehl ei ole kovin iso kaupunki, mutta sieltä löytyy kaikki tarpeellinen. Mä suhtauduin skeptisesti toiseen maahan matkustamiseen halvempien ostosten perässä, mutta uskoakseni edestakainen puolen tunnin ratikkamatka kyllä kannatti (mulla menee siis vartti keskustaan ja siitä menee vielä vartti Kehliin). Pelkän yhden tuotteen takia ei tietysti välttämättä ole järkevää matkustaa, mutta jos on enemmänkin tarvetta esimerkiksi kosmetiikalle, niin reissu voi olla ihan kannattava!

City Center Kehl -ostoskeskuksesta löytyy mm. ruokaa ja kosmetiikkaa.
Kehliin pääsee siis D-ratikalla Strasbourgista tai Mimramin siltaa pitkin kävelemällä. Sama ratikkalippu käy niin  Strasbourgin sisäisessä liikenteessä kuin tällä rajat ylittävällä linjallakin. Mitään varsinaista rajaa ei tässä kohtaa ole, maassa taitaa olla joku merkki, joka ilmoittaa, että nyt ollaan tultu Saksan puolelle ja puhelin toivottaa tervetulleeksi Saksaan.

Ruokakaupassa kaikki tekstit löytyvät saksan lisäksi ranskaksi.
Viikonloppu tulee olemaan täyteenpakattu, sillä huomenna lähdetään IEP:n vaihtareiden kanssa linna- ja viinikellariretkelle, joka kestää koko päivän ja sunnuntaina suunnataan puolestaan pienemmällä vaihtariporukalla Saksaan Europa-parkiin, joka on valittu viime vuosina neljästi maailman parhaaksi huvipuistoksi! Jännittävä viikonloppu siis tiedossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti