keskiviikko 5. syyskuuta 2018

Kuulumisia ja vaihtariflunssa

Mulla ei ole perjantain jälkeen ollut nettiä ollenkaan asunnossa, sillä täällä jaetaan kuukausittaiset koodit wifiin. Elokuun koodi tietty vanheni ja uuden olisi pitänyt tulla ilmeisesti tekstarilla. Ei tullut, mutta onneksi sain koodin paperilapulla.

Vaikka tällä viikolla on ollut kaunista ja aurinkoista, oli  täällä viime viikon lopussa aika huono sää, mittari ylsi hädintuskin kahteenkymmeneen ja välillä satoi vettä. Vietin viimeisen päivän ennen kielikurssin alkua kierrellen Strasbourgissa ja menin La Petite Franceen, joka on ikoninen alue täällä Strasbourgissa. 
Kävin myös kahdessa museossa, koska kaupungin museot on ilmaisia joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai. Päätin vierailla Strasbourgin historiasta kertovassa museossa, jotta tietäisin paremmin, mihin olen tullut. Museo ulottuu vuosisatojen taakse, mutta mulle mielenkiintoisinta oli toisen maailman sodan tapahtumat. Toinen museo, missä kävin oli Strasbourgin modernin taiteen museo, joka on, harmi kyllä, ehkä hienompi ulkoa kuin sisältä.

Graffitteja modernin taiteen museon lähellä.

Maanantaina menin tosiaan ensimmäisen kerran "Sciences Po"lle, joka on siis politiikan tutkimuksen instituutti täällä Strasbourgissa (la science politique = politiikan tutkimus/yleinen valtio-oppi). Ensin meillä oli infotilaisuus, jossa täytettiin monisivuinen opiskelijaksi-ilmoittautumislomake. Sitten pari tuutoria kertoi meille tulevista parista viikosta, joiden aikana on paljon ohjelmaa. Paikalla oli kymmeniä vaihtareita, mikä on tosi hurjaa, koska kyseessä on ainoastaan Sciences Po:n vaihtarit, jotka osallistuvat kielikurssille, joten tässä kaupungissa on kyllä tosi paljon vaihto-opiskelijoita. Infon jälkeen pidettiin lounastauko, jonka aikana tutustuttiin vähän toisiimme vapaamuotoisesti. Kielenä ainakin tässä vaiheessa on pääosin englanti, varsinkin koska ihmisillä on todella erilaisia tasoja ranskan suhteen, ja osa on tullut tänne opiskelemaan pelkästään englanniksi.

Lomakkeessa kysyttiin mm. lukion nimeä. Myös "Finlande 105" (Suomen koodi) piti kirjoittaa sata kertaa.

Maanantaina meillä oli myös 45 minuutin kirjallinen kielitesti, jonka perusteella meidät jaettiin tasoryhmiin. Itse olen neljästä ryhmästä toiseksi korkeimmassa, mutta meidänkin ryhmässä on aika isot erot ihmisten tasoissa. Osa osaa kirjoittaa hyvin, muttei puhua paljon ollenkaan ja toisinpäin. Kielikurssi on nyt siis kestänyt pari päivää, se on vain 2,5 tuntia päivässä, eli ei kovin intensiivinen. Kurssi kestää ensi torstaihin asti, jolloin tehdään uudet testit ja niiden perusteella päätetään, millä tasolla opiskelee, jos haluaa lukea ranskaa lukukauden aikana.

Iltaohjelmana on ollut lähinnä vapaata baarissa hengailua, eilen oli pienimutoinen kaupunkisuunnistus, jonka tarkoituksena oli lähinnä katsella maisemia Petit Francen alueella. Meidän ryhmä yritti pärjätä pitkälti ranskaksi, mutta jossain kohtaa kieli vaihtui englanniksi.

Löydettiin yksi suunnistuksen paikoista!

Tänään kävin hoitamassa hallintojuttuja yliopistolla ja tilaamassa opiskelijakortin, jonka toimituksessa menee parisen viikkoa. Nyt illalla olisin päässyt vaihtareiden kanssa tutustumaan la tarte flambéen ihmeelliseen maailmaan. Se on siis elsassilainen, jollain tasolla pizzankaltainen erikoisuus, jota täällä saa joka paikasta. Mä olen harmillisesti saanut "vaihtari"flunssan, mikä ei todellakaan ole kaiken stressin purkautumisen ja uuteen ympäristöön muuttamisen jälkeen mikään ihme.  Ajattelin katsella vähän ruotsinkielistä Netflixiä ranskankielisillä teksteillä ja kuuntelen parasta aikaa Ranskan musiikin top50-listaa Spotifystä. Vaikka vähän harmittaa, niin nyt pitää vaan malttaa lepäillä, koska vaihtariaktiviteetit ei todellakaan tähän iltaan lopu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti